GRATIS LEVERING vanaf 30€* + een CADEAU bij elke bestelling*
Terug

Waarom is de Korenbloem blauw?

sowimageEmmanuel Berthier

Om te verleiden! Net als andere planten die insecten nodig hebben om zich voort te planten, gebruikt de Korenbloem haar bloem om op te vallen bij haar bestuivers. Door haar een bezoekje te brengen, vervoeren de insecten haar pollen van de ene naar de andere plant en zorgen ze zo voor voortplanting.

En dat werkt ook voor vrouwen... Ze gebruiken de korenbloem om te verleiden. Hoe dan? Met een perfecte huid.  En dat begint bij het verwijderen van make-up.

De basis van een perfecte huid wordt gevormd door goede gewoonten: je make-up goed verwijderen is daarbij essentieel. Voor de ene huid is reinigen met water het prettigst, voor de andere niet. Let erop dat je een vette huid niet te grondig reinigt, want dan reageert de huid door het overmatig aanmaken van wat je juist wilt bestrijden.

sowimageEmmanuel Berthier

Een reinigingsritueel met reinigingsmelk en -lotion is perfect. En voor de gevoelige huid is er micellaire reinigingslotion of reiniging van Pur Bleuet. Dankzij de zachte en toch doeltreffend werkende 2-fasenformule verwijdert deze reiniging in een handomdraai alle make-up, zelfs waterproof, zonder een vettig laagje achter te laten. Maar wat is nu precies het geheim van de Korenbloem?

Deze kleine blauwe bloem met die mooie naam wordt sinds begin jaren 90 op biologische wijze geteeld op de velden van het Merk in La Gacilly in Bretagne. Nadat de korenbloemen met de hand zijn geoogst, worden de bloeiende toppen (bloemen, bladeren en stelen) machinaal geoogst, gedroogd en daarna gedistilleerd. Het bloemenwater dat zo ontstaat, wordt vanwege zijn kalmerende eigenschappen gebruikt in de producten uit de productlijn Pur Bleuet, die onder oogheelkundig toezicht worden getest. Zij maken het mogelijk om ogen zacht te reinigen!

sowimageDominique Rolland

En? Wat is jouw manier om je make-up perfect te verwijderen?

Delen

Jouw voorkeuren met betrekking tot je privacy en het gebruik van cookies
Bij Yves Rocher gebruiken we eerste en derde partij cookies om jouw ervaring te verbeteren en je gepersonaliseerde advertenties aan te bieden.
Meer weten? Kijk hier voor meer informatie