YVES ROCHER EEN MAN MET VISIE

Als botanist met visie vormt Yves Rocher als sinds 1959 de schakeltussen planten en vrouwelijke schoonheid. Hij bedacht een cosmetica die vooruitstrevend en anders is: de Plantaardige Cosmetica®. Doordat hij toen die weg heeft vrijgemaakt, is het merk Yves Rocher kunnen uitgroeien tot dé autoriteit op het gebied van planten.

Monsieur Yves Rocher

PASSIE VOOR HET PLANTENRIJK

In het Franse dorpje La Gacilly, in het hart van Bretagne, kwam de passie van Yves Rocher voor het plantenrijk tot bloei. Als botanist met een baanbrekende visie fabriceert hij op de zolder van zijn ouderlijk huis, die hij omtovert tot laboratorium, zijn allereerste schoonheidsproducten op basis van planten. Met niets dan respect voor vrouwen en voor de natuur ontwikkelt hij zo een nieuwe visie op schoonheid. Hij besluit hier, in zijn geboortedorp, zijn bedrijf op te zetten en te ontwikkelen.

Als botanist, teler, producent en detailhandelaar in één introduceert hij een uniek bedrijfsmodel dat alle fasen van de levenscyclus van zijn producten integreert: van de formulering tot en met de distributie. 

Doordat er geen tussenhandelaren nodig zijn, maakt Yves Rocher schoonheid toegankelijk voor alle vrouwen. Vandaag de dag is het merk Yves Rocher het enige ter wereld dat rond dit unieke bedrijfsmodel is opgebouwd.

Bris Rocher,
President directeur van de Groep Rocher

DE WERELD VERANDERT, DE VISIE BLIJFT BESTAAN

Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door de kleinzoon van Yves Rocher, Bris Rocher en is het werknemersaantal van de Groep Rocher gegroeid tot 16.000. De wereld verandert en het bedrijf heeft zich ontwikkeld, maar onze visie is onveranderd gebleven. Telen is onze tweede natuur. In La Gacilly worden de planten met passie geteeld en geoogst. Dat is de basis van onze kracht. En die unieke kracht stellen wij in dienst van vrouwen die kiezen voor ons merk. In de lijn van onze overtuiging en tradities wordt alles in eigen beheer gedaan: in onze eigen laboratoria en op onze eigen productielocaties.

HET MERK YVES ROCHER HIER & NU

ZIE OOK